22 Mayıs 2010 Cumartesi

Isırgan Yemeği

ısırgan yemeği (giresun yöresi)



Malzemeler:
1 kg ısırgan otu
1 adet orta boy soğan
4 diş sarımsak
1 çay bardağı un
3 kaşık tereyağ
Tuz
Nane
Su
Hazırlanışı:
Isırganlar seçilir, iyice yıkanır ve kaynar suda haşlanarak süzülür. Süzülen su bir kaba alınır.
Haşlanın ısırgan soğuduktan sonra tel süzgeçten elle ezilerek geçirilir püre haline getirilir.
Haşlanmış ısırgan suyu ve ezilen ısırgan tencereye alınır. Karıştırılarak biraz pişirilir. Eğer kıvamı koyu ise arzuya göre biraz su ve tuz ilave edilir. Biraz pişip koyulaşmaya başlayan yemeğin azar azar unu ilave edilir. Unun topak olmamasına dikkat edilerek sürekli karıştırılır. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.
Ayrı bir kapta ince doğranmış soğanlar tereyağ ile kavrulur ve ince doğranmış sarımsak ilave edilerek sarımsakların da kavrulması sağlanır. Biraz nane eklenerek ısırgana ilave edilir ve iyice karıştırılır. Sıcak servis yapılır.
Not: Bazı yerlerde üzerine süt ilave edilerek de yenir.
ısırgan (giresun yöresi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder