22 Mayıs 2010 Cumartesi

Pancar Çiçeği Kavurması

pancar çiçeği kavurması (giresun yöresi)


Malzemeler:
1 bağ pancar çiçeği
3 adet orta boy kuru soğan
Karabiber
Tuz
2 kaşık tereyağ
2 kaşık sıvıyağ
Hazırlanışı:
Pancar çiçekleri seçilir, bol suda yıkanarak haşlanır. Haşlanan pancar çiçekleri süzgeçten geçirilir. Soğuduktan sonra doğranır ve iki avuç arasında sıkılarak suyu alınır.
Soğanlar ince doğranarak hazırlanır.
Tencerede tereyağ eritilir sıvı yağ ilave edilir. Doğranmış soğanlar iyice kavrulur. Sıkılarak suyu alınmış pancar çiçekleri de ilave edilerek iyice karıştırılır. Karabiber ve tuz ilave edilir. 5-10 dakika iyice kavrulması sağlanır. İstenirse üzerine kırmızıbiber serpilerek servis yapılır.
pancar çiçeği (giresun yöresi)1
pancar çiçeği (giresun yöresi)2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder