22 Mayıs 2010 Cumartesi

Sakarca Mıhlaması

sakarca (giresun yöresi)


Malzemeler:
1 kg sakarca
4 adet soğan
4 yumurta
2 çorba kaşığı tereyağ
1 fincan sıvı yağ
Karabiber
Kırmızıbiber
Tuz
Hazırlanışı:
Sakarcalar seçilir, bol suda yıkanarak haşlanır. Haşlanan sakarcalar süzgeçten geçirilir. Soğuduktan sonra doğranarak iki avuç arasında sıkılarak suyu alınır.
Soğanlar ince doğranarak hazırlanır.
Tencerede tereyağ eritilir sıvı yağ ilave edilir. Doğranmış soğanlar kavrulur. Sıkılarak suyu alınmış sakarcalar eklenir. Tuz, karabiber ilave edilerek karıştırılır. 5-10 dakika iyice kavrulması sağlanır. Kaşık yardımıyla yumurta konulacak yerlerde küçük oyuklar oluşturulur. Oyuklara yumurtalar kırılır ve hafif tuzlanır. Tencerenin kapağı kapatılarak 2-3 dakika yumurtaların pişmesi sağlanır. İstenirse üzerine kırmızıbiber serpilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder