7 Şubat 2011 Pazartesi

Maltepe Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu

Genel Bilgiler

Yüksekokulumuz fakülte statüsünde 4 yıllık Lisans eğitimi vermektedir. 1997 yılında kurulmuş, ilk mezuniyetinden sonra öğrenci alımı durdurulmuştur. 2007 yılında tekrar öğrenci almasına ve Yüksekokulun geliştirmesine karar verilmiştir.

Yüksekokulumuzun daha önce akademik kadrosu bulunmadığından tüm kuruluş işlemleri, idari ve akademik yapılanma yeniden oluşturulmaktadır. Yüksek Lisans programları teklifleri hazırlanmıştır, doktora programları önümüzdeki yıllarda başlayabilecektir. Maltepe Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu “Hemşirelik Bilim ve Sanatı” isimli elektronik süreli yayını hazırlamaktadır.

Mezuniyetten sonra öğrenciler iyi hazırlanmış bir eğitim programından mezun olmanın avantajlarını yaşayacaklar ve mezuniyet sonrası aranan eleman özelliklerine sahip olacaklardır.

Ders programında sağlığı geliştirici, koruyucu, tedavi ve rehabilite edici bakımı kapsayan ana derslerin yanında gelişmekte olan yeni sağlık ve hemşirelik alanları içinde seçmeli dersler yer almaktadır.

Son sınıfta öğrenciyi tamamen çalışma yaşamına hazırlayıcı, ilgi ve isteği doğrultusunda “özel dal hemşireliği” alanlarına yönelik intern eğitimi almaları mezuniyet sonrası iş yaşamına uyumlarında kolaylık sağlayacaktır.

Öğrencilerimiz Avrupa Kredi Transfer Sistemi doğrultusunda hazırlanan programımızla öğrenci değişim olanaklarından yararlanabileceklerdir.

Bu yıl öğrenime başlayan ve aramıza gelecek yıllarda katılacak öğrenciler hemşirelikte temel kavram, kuram ve ilkeler doğrultusunda farklı sağlık disiplinleri ile ekip anlayışı içinde bakım yönetiminde etkin şekilde sorumluluk alabilecek yaşam boyu öğrenmeye açık, girişkenlikleri ve yaratıcılıklarını geliştirebilecekleri bir eğitim, uluslar arası bilimsel platformlardaki gelişmeleri izleyecek yeterlilikte yabancı dil ve bilgisayar kullanımı ile öğretim, yönetim ve araştırma konularında donanımlı hale gelecekler ve intern programları ile iş yaşamına önceden hazırlanabileceklerdir.

Misyonumuz

Değişen sağlık gereksinimleri doğrultusunda sağlıklı / hasta birey, aile ve toplumun sağlığının geliştirilmesi, korunması, tedavi ve rehabilitasyonunda bakım, eğitim, yönetim ve araştırma becerilerine sahip hemşireler yetiştirmektir.

Vizyonumuz

Yaratıcı, güvenli ve yetkin uygulama becerisine sahip olmaları nedeniyle sağlık alanında öncelikle tercih edilen hemşireleri yetiştirmektir.



Adres1 : Marmara Eğitim Köyü
Adres2 : Maltepe/İstanbul
Posta Kodu : 34857
Telefon : 0 216 626 10 50 ( pbx )
Faks : 0 216 626 10 98

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder