1 Kasım 2011 Salı

Tuzun Fazla Kullanılması

Tuzu fazla tüketmek bazı kanserojenleri de beraberinde getiriyor. Nitrat ve nitrit katılmış besinler, yendikten sonra metabolizmada nitrozaminlere dönüşür. Nitrozaminler güçlü kimyasal kanserojenlerdir. Bu tür besinleri çok tüketenlerde özellikle mide kanseri çok sık görülür. Ayrıca tuzda zararlı birtakım mineraller de bulunduğundan, fazlaca kullanılması bu açıdan da zararlı. Fazla tuz kullanımı mide mukozasının zayıflamasına neden olur. Bu durum, mide, yemek borusu kanserleri riskini artırır.
Sofrada yemeğin tadına bakmadan tuza sarılmamak, yemek gerçekten tuzsuz ise az bir miktar tuz kullanmak gerekir. Tuzu tamamen hayatınızdan kaldırmak yerine, tuz kullanım miktarınızı en aza indirmeyi deneyin. İyot yetersizliği tiroit bezinde kanser oluşma riskini artırdığından iyotlu tuz kullanmayı da alışkanlık haline getirin.




SAĞLIKLI BESLENMEDE 6 ALTIN KURAL






Kanserojen Besinler Nasıl Anlaşılır?



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder