8 Mart 2010 Pazartesi

MODERN ZAMAN HASTALIKLARINDAN KORUNMA YOLLARI

Yaşam tarzlarının değişmesiyle artan hareketsizlik, çeşitli hastalıkları da beraberinde getiriyor.
Bel, boyun ve bilek ağrıları, göz hastalıkları ve varis bunların başında geliyor. Sema Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Burcu Önal, günümüzde en sık görülen hastalıklarla ilgili pratik çözüm önerileri sunuyor.

Her geçen gün teknolojinin aşama kaydetmesi ile birlikte hayatımıza yenilikler giriyor ve işlerimiz bir nebze daha kolaylaşıyor. Artık resmi işlemlerimizi bilgisayar başında oturarak halledebiliyor, alışverişlerimizi bir tıkla yapabiliyoruz. Alışverişe bilgisayar ile çıkarken ev içi işlerde çamaşır, bulaşık, halı yıkama makinesi, elektrik süpürgesi gibi aletler en büyük yardımcımız oluyor. Her daim elimizde tuttuğumuz bir kumanda var sanki ve biz o kumanda ile oturduğumuz yerden işlerimizi tamamlıyor, hayatımızı şekillendiriyoruz. Evde koltuğumuzda, işte sandalyemizde, yolculuk yaparken de aracımızda oturuyoruz, oturuyoruz... Belki bilgisayar, evde bize yardımcı olan makineler ya da ayağımızı yerden kesen otomobil sayesinde zamandan tasarruf sağlıyoruz ama kaybettiğimiz çok daha önemli bir şey var. Üstelik kaybettiğimiz şey bizim en değerlimiz; yani sağlımız.

İnsanlar artık eskiden olduğu gibi hareketli olmadığından hemen herkesi etkisi altına almış belli başlı hastalıklar var. Kiminde bu hastalıklar ileri boyutlara ulaşmış, kiminde ise henüz başlangıç safhasında seyrediyor. Son zamanlarda en sık görülen hastalıklardan; bel ve boyun fıtığı, karpaltunel sendromu denilen bilek ağrısı, varis, bacak bacak üzerine atmaktan kaynaklanan kan pıhtılaşması ve omurga disklerinin kayması başı çekiyor. Eğer bu hastalıklardan muzdaripseniz ve daha kötü boyutlara ulaşmasını istemiyorsanız Sema Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Burcu Önal'ın pratik çözüm önerilerini dikkate almanız yararınıza olacak. ZAMAN 


BİLGİSAYAR










 

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder