5 Kasım 2012 Pazartesi

Yüksekova'nın Köy ve Mezraları


Adaklı Köyü
Yüksekova’ya 16 Km. uzaklıkta bulunup 180 Hane 1.800 nüfusa sahiptir. Eğitim ve Öğretim Kurumu mevcut olup Elektrik, İçme Suyu ve Telefon Hizmetleri sağlıklı bir şekilde verilmektedir. Büyükbaş hayvancılık, tarım ve kısmen meyvecilik başlıca geçim kaynaklarından olup gezginci arıcılık yapılmaktadır.

Akalın Köyü
Yüksekova’ya 3 Km. uzaklıkta bulunup 140 Hane 1.400 nüfusa sahiptir. Eğitim ve Öğretim Kurumu mevcut olup Elektrik, İçme Suyu ve Telefon Hizmetleri sağlıklı bir şekilde verilmektedir. Büyükbaş hayvancılık ve tarım başlıca geçim kaynaklarındandır.
Akçalı Köyü
Yüksekova’ya 15 Km. uzaklıkta bulunup 75 Hane 800 nüfusa sahiptir. Eğitim ve Sağlık Kurumu mevcut olup Elektrik, İçme Suyu ve Telefon Hizmetleri sağlıklı bir şekilde verilmektedir. Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık başlıca geçim kaynaklarındandır.

Akocak Köyü
Yüksekova’ya 20 Km. uzaklıkta bulunup 100 Hane 1.200 nüfusa sahiptir. Eğitim ve Öğretim Kurumu mevcut olup Elektrik, İçme Suyu ve Telefon Hizmetleri sağlıklı bir şekilde verilmektedir. Büyükbaş hayvancılık, tarım ve kısmen meyvecilik başlıca geçim kaynaklarından olup gezginci arıcılık yapılmaktadır.

Akocak Köyü - Aşağı Olukbaşı Mezrası
Yüksekova’ya 23 Km. uzaklıkta bulunup 25 Hane 220 nüfusa sahiptir. Elektrik, İçme Suyu ve Telefon Hizmetleri sağlıklı bir şekilde verilmektedir.
Büyükbaş hayvancılık, tarım ve kısmen meyvecilik başlıca geçim kaynaklarından olup gezginci arıcılık yapılmaktadır.

Akocak Köyü - Köşk Mezrası
Yüksekova’ya 21 Km. uzaklıkta bulunup 20 Hane 200 nüfusa sahiptir. Eğitim ve Öğretim Kurumu mevcut olup Elektrik, İçme Suyu ve Telefon Hizmetleri sağlıklı bir şekilde verilmektedir. Büyükbaş hayvancılık, tarım ve kısmen meyvecilik başlıca geçim kaynaklarındandır.

Akocak Köyü - Sölük Mezrası
Yüksekova’ya 16 Km. uzaklıkta bulunup 15 Hane 150 nüfusa sahiptir. Eğitim ve Öğretim Kurumu mevcut olup Elektrik, İçme Suyu ve Telefon Hizmetleri sağlıklı bir şekilde verilmektedir. Büyükbaş hayvancılık, tarım ve kısmen meyvecilik başlıca geçim kaynaklarından olup gezginci arıcılık yapılmaktadır.

Akpınar Köyü
Yüksekova’ya 40 Km. uzaklıkta bulunup 20 Hane 300 nüfusa sahiptir. Eğitim ve Öğretim Kurumu mevcut olup Elektrik, İçme Suyu ve Telefon Hizmetleri sağlıklı bir şekilde verilmektedir. Büyükbaş hayvancılık ve tarım başlıca geçim kaynaklarındandır.

Akpınar Köyü - Altınbaşak Mezrası
Yüksekova’ya 40 Km. uzaklıkta bulunup 45 Hane 600 nüfusa sahiptir. Eğitim ve Öğretim Kurumu mevcut olup Elektrik, İçme Suyu ve Telefon Hizmetleri sağlıklı bir şekilde verilmektedir. Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık başlıca geçim kaynaklarındandır.

Akpınar Köyü - Beşevler Mezrası
Yüksekova’ya 30 Km. uzaklıkta bulunup 15 Hane 200 nüfusa sahiptir. Eğitim ve Öğretim Kurumu mevcut olup Elektrik, İçme Suyu ve Telefon Hizmetleri sağlıklı bir şekilde verilmektedir. Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık başlıca geçim kaynaklarındandır.

Akpınar Köyü - Dereiçi Mezrası
Yüksekova’ya 20 Km. uzaklıkta bulunup 30 Hane 400 nüfusa sahiptir. Eğitim ve Öğretim Kurumu mevcut olup Elektrik, İçme Suyu ve Telefon Hizmetleri sağlıklı bir şekilde verilmektedir. Büyükbaş hayvancılık ve tarım başlıca geçim kaynaklarındandır.

Akpınar Köyü - Duranlar Mezrası
Yüksekova’ya 30 Km. uzaklıkta bulunup 25 Hane 350 nüfusa sahiptir. Eğitim ve Öğretim Kurumu mevcut olup Elektrik, İçme Suyu ve Telefon Hizmetleri sağlıklı bir şekilde verilmektedir. Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık başlıca geçim kaynaklarındandır.

Akpınar Köyü - Ovaiçi Mezrası i
Yüksekova’ya 30 Km. uzaklıkta bulunup 45 Hane 600 nüfusa sahiptir. Eğitim ve Öğretim Kurumu mevcut olup Elektrik, İçme Suyu ve Telefon Hizmetleri sağlıklı bir şekilde verilmektedir. Büyükbaş hayvancılık ve tarım başlıca geçim kaynaklarındandır.

Aksu Köyü
Yüksekova’ya 10 Km. uzaklıkta bulunup 70 Hane 570 nüfusa sahiptir. Eğitim ve Öğretim Kurumu mevcut olup Elektrik, İçme Suyu ve Telefon Hizmetleri sağlıklı bir şekilde verilmektedir. Büyükbaş, küçükbaş hayvancılık ve tarım başlıca geçim kaynaklarındandır.

Altınoluk Köyü
Yüksekova’ya 8 Km. uzaklıkta bulunup 83 Hane 750 nüfusa sahiptir. Eğitim ve Öğretim Kurumu mevcut olup Elektrik, İçme Suyu ve Telefon Hizmetleri sağlıklı bir şekilde verilmektedir. Büyükbaş, küçükbaş hayvancılık ve tarım başlıca geçim kaynaklarındandır.

Armutdüzü Köyü
Yüksekova’ya 55 Km. uzaklıkta bulunup 35 Hane 250 nüfusa sahiptir. Eğitim ve Öğretim Kurumu mevcut olup Elektrik, İçme Suyu ve Telefon Hizmetleri sağlıklı bir şekilde verilmektedir. Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, meyvecilik, sebzecilik ve arıcılık başlıca geçim kaynaklarındandır.

Armutdüzü Köyü - Aktoprak Mezrası
Yüksekova’ya 50 Km. uzaklıkta bulunup 15 Hane 150 nüfusa sahiptir. Eğitim ve Öğretim Kurumu mevcut olup Elektrik, İçme Suyu ve Telefon Hizmetleri sağlıklı bir şekilde verilmektedir. Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, meyvecilik, sebzecilik ve arıcılık başlıca geçim kaynaklarındandır.


HAKKÂRİ SAYFASINA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder