4 Ocak 2023 Çarşamba

Prof. Dr. Musa TOSUN

Prof. Dr. Musa TOSUN
1951 yılında Artova İlçesi, Kunduzağılı Köyü’nde doğdu. l964 yılında Artova Gazipaşa İlkokulu’ndan, 1970 yılında Amasya Lisesi’nden diploma aldı ve aynı yıl İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne girerek 1976 yılında tıp doktoru oldu.

Mezuniyetten sonra, İş ve İşçi Bulma Kurumu İstanbul Şubesi’nde, iki yıl kadar, müessese tabibi olarak çalıştı.


l978 yılında İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Psikiyatri Kürsüsü’ne asistan olarak girdi ve 1984 yılında Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı oldu.

Askerlik görevini, yedek subay psikiyatri uzmanı olarak yaptı ve Gölcük Deniz Hastanesi Psikiyatri Kliniğini yönetti. Daha sonra Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde mecburi hizmete başladı ve 1985-l987 yıllarında bu hastanenin çeşitli kliniklerinde baş asistan olarak çalıştı.


Mecburi hizmetinin tamamlanmasından sonra, 1987 yılında, İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı’na döndü ve uzman doktor olarak çalışmaya başladı.


1990 yılında doçent, 1996 yılında profesör oldu. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı’nda öğretim üyeliğini sürdürürken, İstanbul Kızılay Hemşire Lisesinde psikiyatri derslerine girdi ve bir süre Kültür Bakanlığında Bakan Danışmanı olarak görev aldı. Ayrıca üç yıl süreyle Birlik Vakfı Doktorlar Kulübü’nün Başkanlığını yaptı.


2003-2005 yıllarında Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Başhekim olarak çalıştıktan sonra tekrar İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı’na döndü ve halen burada öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.


Dört yıldır Sağlık Bakanlığı Madde Bağımlılığı Bilim Komisyonu üyesidir. Türk Nöro-Psikiyatri Derneği, Türk Psikoloji Derneği ve Türkiye Psikiyatri Birliği Derneği’nin ve Birlik Vakfı Doktorlar Kulübünün üyesidir.


2000 yılında “Alkol ve Diğer Maddelerle ilişkili Bozukluklar” isimli kitabı İstanbul Üniversitesi Yayınları arasında çıkmış, 2002 yılında yine İstanbul Üniversitesince yayınlanan “Cerrahpaşa Psikiyatri” isimli ders kitabının Yardımcı Editörlüğünü yapmış ve bu kitabın üç bölümünü yazmıştır. Diyanet Vakfınca yayınlanan “İslam Ansiklopedisi”ne ve birçok kitaba bölüm yazmıştır ve Yerli ve Yabancı dergilerde yayınlanmış, kongrelerde sunulmuş 57 bilimsel yayını ve bildirisi vardır.


2001-2003 yıllarında, TRT İstanbul Radyosu’nun “Aynı Çatı Altında” isimli programında danışman ve sürekli konuşmacı olarak görev almıştır ve yıllardır birçok resmi ve özel tv ve radyo programında sosyal ve mesleki konularla ilgili konuşmalar yapmaktadır.


İlgi alanları, Bağımlılık, Şizofreni, Depresyon, Anksiyete Bozuklulukları, Aile içi İletişim ve Ergen ve Ergenlik Sorunlarıdır.

6 yorum:

  1. Merhaba Hocam, daha önce bakmış olduğunuz bir hasta var şimdilerde eşim olur. Aramız çok kötü devamlı kullandığı ilaçlar var (prozac,serequel gibi) artık çok sıkıcı gelmeye başladı bu evliliğimiz çünkü sürekli kavga ediyoruz.

    Lütfen yardımcı olun.

    Teşükkürler.

    YanıtlaSil
  2. bipolar hastasıyım evliyim eşim hastalığımdan şikayetçi.bilerek evlendi.sonradan sorun oldu.ciddi sorunlar yaşadık ve hala huzursuzluk.1 çocuğum var.kısa ve öz bir fikrinizi rica ediyorum.teşekkür ederim.ben önceki hastalarınızdan birisiyim.

    YanıtlaSil
  3. bipolarım eşim bilerek evlendi.daha sonra bu yüzden ciddi sorunlar yaşadık.boşanacaktık.hastalığımı bahane ediyor her durumda.1 çocuğum var.mecburen giden bir evlilik.ne yapmalıyım.fikrinizi rica ederim.önceki hastalarınızdan birisiyim HOCAM.teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  4. Çok iyi bir doktordum alkol tedavisi görmüştüm, sayesinde alkolü bıraktım.

    YanıtlaSil
  5. Hocamın tavsiyelerine uymanızı öneririm. Kendisi işinin ehli, tedavi sürecimi çok güzel takip ediyor, kendisinden biz razıyız Cenab-ı Allah razı olsun.

    YanıtlaSil
  6. Hoca 70 yaşı devirdi ama para işini bitiremedi 3500₺ muayene ücreti çok fazla

    YanıtlaSil