16 Şubat 2010 Salı

Fazla kilolarınız için 5 altın öğüt!

HEDEF: Öncelikle ne istediğinize karar verin. Vereceğiniz bu kararın kesin olmasına dikkat edin ve hedeflerinizi kısa süreli olarak belirleyin. Örneğin yaza kadar şu durumda olacağım yerine 1 ay sonra şu durumda olmalıyım gibi…
BESLENME: Bir beslenme uzmanından yardım isteyin. Bunun için imkanınız yoksa, okuduğunuz ya da duyduğunuz diyet programlarını uygulamayı değil sadece diyet programlarının kurallarını uygulamaya çalışın. Yani az ve sık yiyin, yiyeceklerinizi glisemik indeksi düşük besinlerden seçin gibi. Egzersiz öncesi karbonhidrat, egzersiz sonrası protein alımına azami özen gösterin.

DİNLENME: İnsan vücudu gece uyurken enerji sistemi olarak yağları kullanır. Yani uyurken %100 oranında yağ yakarız. Ayrıca büyüme hormonu da gece 00:00 – 03:00 arası maksimum salgılanır. Ama sadece uykuda salgılanır. Büyüme hormonunun maksimum salınımıyla kas organizasyonu en üst düzey olur, bazal metabolizmanız büyür buna paralel olarak ta uykuda yağ yakımınız artar. Sonuç olarak gece uykusu hedeflerinize ulaşmak adına çok önemlidir.

►EGZERSİZ: Haftanın minimum 3, maksimum 4 günü yağ yakım nabzında yapacağınız cardio (Yürüyüş, bisiklet v.b. ) egzersizleri ve programlı kas egzerizleri metabolizmanızı hızlandırır ve büyütür. Unutulmamalıdır ki kaslarımız yağlarımızı yaktığımız fabrikalardır. O nedenle kas egzersizlerini es geçmemek çok önemlidir.

►DİSİPLİN: Hedeflerinize hızlı ve sağlıklı bir şekilde ulaşmak yukarıda açıkladığım konuları hedefinize ulaşana kadar düzenli ve istekli bir şekilde yapmanızla mümkündür ancak. Yılmamalı, bıkmamalı istediğinizi alana kadar mücadele etmelisiniz. Unutmayın ki göbeğinizde ya da kalçanızda yer eden yağlar 1 günde oluşmadı, bir günde de onlardan kurtulmayı düşünmeyin. Sabredin azim gösterin göreceksiniz ki yaza istediğiniz şekilde gireceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder