12 Şubat 2011 Cumartesi

Okan Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu; Turizm ve Otelcilik, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Muhasebe Bilgi Sistemleri, Gastronomi Bölümü ve Spor Bilimi Bölümü olmak üzere altı bölümden oluşmaktadır.

Okulumuzun misyonu: Kendi kişisel gelişiminin önemini kavramış, sorumluluk sahibi, sorun çözme ve karar verme becerileri gelişmiş, sistem geliştirebilecek, çevrelerine saygılı, mezun olduktan sonra sistemin tasarımcısı, orta ve üst düzey yönetici, ya da kendi işini kuracak girişimciler yetiştirmektir.

Günümüz koşullarında, özellikle AB uyum sürecinde, başarılı bir yöneticinin; akademik bilgi ve yabancı dilin yanı sıra, sektör gereksinimleri doğrultusunda gerekli bilgisayar programlarını kullanabilmesi, iletişim yeteneklerini geliştirmiş olması zorunlu hale gelmiştir.

Bu nedenle, Uygulamalı Bilimler YüksekOkulunun amacı; nitelikli ve yabancı dil bilen, orta ve üst düzey yönetici ile kendi işini kuracak girişimciler yetiştirmektir.

Ders programları ve içerikleri, uluslararası standartların yanı sıra, Türkiye’nin de gereksinimleri doğrultusunda şekillendirilmiştir. Akademik kadrosunda değerli bilim insanlarının yanı sıra; sektörün içinde işin uzmanı, seçkin uygulayıcılar ve sektörün önde gelen yöneticileri yer almaktadır.

Üniversitemizde, teorik ve kavramsal derslere paralel olarak; aynı ölçüde; pratiğe de önem verilmektedir. Öğrencilerimizin “İş Yaşamına Hazırlık” ve “Staj” programları doğrultusunda, zorunlu ya da gönüllü staj yapmaları sağlanmaktadır. Ayrıca yurtiçi ve yurtdışı staj olanakları yanında, yarı zamanlı çalışma şansları da bulunmaktadır.

Bir sektör üniversitesi olan Okan Üniversitesi, sektörün temsilcileri ile çeşitli anlaşma ve protokoller yaparak “Sektör-Üniversite” işbirliğini pekiştirmektedir.

Eğitim dili “Türkçe” olan okulumuzda; öğrencilerimiz zorunlu olarak İngilizce hazırlık eğitimi almakta olup, lisans eğitimi süresince İngilizce destekli eğitimlerine devam etmektedirler. Avrupa Birliği - Erasmus Programı çerçevesinde, Anlaşmalı Üniversitelerle Değişim Programlarından da yararlanabilmektedirler.


İlgili Kişi :
Adres1 : Akfirat Beldesi, Formula 1 Yanı
Adres2 : Tuzla / İstanbul
Posta Kodu :
Telefon :
Faks :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder