23 Nisan 2011 Cumartesi

Süleyman Uludağ

1940 yılında Amasya'nın Akyazı köyünde doğan Süleyman Uludağ, ilkokulu köyünde, İmam-Hatip Okulu'nu Çorum'da, Yüksek İslâm Enstitüsü'nü de İstanbul'da tamamladıktan sonra üç yıl Kastamonu İmam-Hatip Okulu'nda görev yaptı. 1970'te göreve başladığı Kayseri Yüksek İslâm Enstitüsü'nde 1975 yılına kadar kaldı ve 1975'te Bursa Yüksek İslâm Enstitüsü'ne nakledildi.

Halen Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalında görev yapan ve köklü bir tasavvuf kültürü yanında diğer İslami ilimlere de vakıf olan Uludağ'ın; Tasavvuf, Akaid, Kelâm ve İslâm Düşüncesi sahasında telif ve tercüme eserleri ve makaleleri bulunmaktadır. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman ULUDAĞ Hocamız 29 Ekim 2007 itibariyle resmî görevinden emekli olmuştur.

Eserleri:Sufi Gözüyle Kadın, Tasavvuf Terimleri Sözlüğü, İbn-i Haldun Üzerine Araştırmalar, İslam Düşüncesinin Yapısı, Kelam İlmi ve İslam Akaidi, Tasavvufun Mahiyeti Şifau's-Sail (İbn Haldun), Kuşeyrî Risalesi (Abdulkerim Kuşeyri), Doğuş Devrinde Tasavvuf (Kelabazi), Kelam İlmi ve İslam Akâidi (Taftazani), Hakikat Bilgisi (Hucvuri)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder