25 Eylül 2011 Pazar

Topkapı Sarayı'na Nasıl Gidilir?

Bu tarif sadece Sultan Ahmet Camii’sine değil, hemen hemen aynı yerde( Eminönü) olan Yerebatan Sarnıcı, Ayasofya ve Topkapı Sarayı ‘na gidebilmeniz için de geçerli bir tariftir.

Avrupa Yakası’ndan gitmek için:
Şunu bilmelisiniz ki Sultan Ahmet Camii civarına otobüsle gidilmiyor , tramvay kullanmanız gerekli. Eğer Taksim’den bu mekanlara gidecekseniz , yine önünüze birkaç seçenek çıkıyor. 1. si Beyazıt’a Taksim’den kalkan bir otobüsle gitmek ve ordan da ister yürüyerek , ister tramvayla bu yerlere gitmek . Bu seçeneği tavsiye etmiyorum çünkü hem yol uzuyor, hem de konforsuz bir yolculuğa başlamış oluyorsunuz. 2. ve tavsiye ettiğim güzergah ise ; metro ile aynı yerde bulunan funikülerle Kabataş’a gitmeniz ve burdan da bizi direk Sultan Ahmet’e , Ayasofya’ya , Topkapı Sarayı’na … götürecek olan tramvaya binmeniz olacaktır. Bu benim bildiğim en kısa ve konforlu yol. Tramvay’a Kabataş’tan yani ilk duraktna binmeniz bir yere oturma ihtimalinizi arttıracaktır.


Beşiktaş'tan gitmek için:
Eğer Beşiktaş’tan” buralar”a gitmek istiyorsanız az önceki yöntemi tek bir farkla kullanacaksınız . Sadece feniküler yerine Beşiktaş’tan Kabataşa giden bir otobüse binecek ve az önce anlattığım yöntemi kullanarak Sultan Ahmet Camiisi’ne…. gideceksiniz .

Eminönü'nden gitmek için:
Eğer Eminönü’nde Sultan Ahmet Camii civarına gitmek istiyorsanız. Benim size tavsiyem yürüyerek gidin . Çok farklı ve güzel mekanları görmüş olursunuz . Tabi yürüyerek ilk defa gidecekseniz tramva yolunu takip etmenizi öneririm. Bu yol sizi kaybolmadan Sultan Ahmet’e kadar götürür. Yok ben yürümem diyorsanız yine tramvayı kullanacaksınız ve Eminönün’nden kalkan tramvaya binip Sultan Ahmet Durak’ında ineceksiniz.

Bu tarifler genel olarak Avrupa Yakası’ndan “Sultan Ahmet Civarı”na gitme tarifleriydi. Şimdiyse size Anadolu Yakası’ndan Sultan Ahmet Camii civarına nasıl gidilir ondan bahsedeceğim. Aslında diğer tariflerden pek bir farkı yok sadece bunlarda deniz yolunu kullanmış oluyorsunuz.

Kadıköy'den gitmek için: 
Eğer Kadıköy’den gidecekseniz; En mantıklı gözergah burdan Eminönü’ne geçmek ve Eminönü’nden de tramvayla gitmek olur .Yok ben düz mantığı sevmem , bana başka yol göster diyorsanız . Kadıköy’den Beşiktaş’a veya Kabataş’a gelip burdanda yukarda bahsettiğim tariflerle “Sultan Ahmet Camii Civarı”na gidebilirsiniz.

Üsküdar'dan gitmek için: 
Eğer Üsküdardan gidecekseniz. Size tavsiyem direk Kabataş’a kalkan motorlara binmeniz. En mantıklısı bu. Benden mantıksız güzergahlar isteeyin :) Kabataş’a geldikten sonra da yukardaki tarifteki gibi Sultan Ahmet Camii ve saz arkadaşlarının olduğu bölgeye gidebilirsiniz.

 İSTANBUL SAYFASINA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder