19 Şubat 2012 Pazar

En Sinsi Cinayetler

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ve MHP lideri Alparslan Türkeş'in kalp krizine neden olan bir zehirle öldürüldükleri iddiaları ortalığı karıştırdı. Daha önce de Genelkurmay eski Başkanı Org. Doğan Güreş'in PKK sempatizanı askerler tarafından kahvesine zehir konularak öldürülmek istendiği ortaya çıkmıştı. Geçtiğimiz günlerde ise Endonezya Başkan Yardımcısı Yusuf Kalla'nın çorbasına konan arsenikle zehirlendiği öğrenildi. Benzer iddialar Atatürk için de ortaya atıldı. Atatürk'e otopsi yapılmasına gerek olmadığı şeklindeki heyet raporuna rağmen bu konuda iddialar hep oldu.
Zehirli suikastlere maruz kalanlar arasında İmam Ebu Hanife, Selçuklu Sultanı Melikşah, Vezir Nizamü'l- Mülk ve Sultan Alaattin Keykubat gibi birçok ünlü isim var. Ünlü müteffekkir ve din alimi Bediü'z-zaman Said Nursi de bizzat kendisinin rivayet ettiği pek çok zehirlenme girişimleriyle karşılaşmış.

Kurulu düzeni ve egemen felsefeyi yerle bir eden filozoflar da yüzyıllar boyunca sinsi suikastlerin hedefi oldular. Bunlardan biri olan Sokrat, Atina yasalarına göre baldıran zehiri içirilmek suretiyle öldürüldü. Ortaçağ Avrupa'sında çok yaygın olan zehirle idam, günümüzde sadece Amerika'da uygulanıyor. 17. yüzyılda Fransa'da zehirle işlenen cinayetler o kadar artmış ki, Kral 14. Louis bir ferman yayınlamak zorunda kalmış. Buna göre zehir hazırlayanlar da ölüm cezasıyla yargılanmışlar. Bu cinayetlerin çoğu ise kadınlar tarafından kıskançlık ve servet avcılığı nedeniyle işleniyormuş.

           ZEHİRLİ SUİKASTLER ANA SAYFA            

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder