12 Temmuz 2010 Pazartesi

Giresun İlçeleri, Alucra

giresun ilçeleri alucra 01

Alucra, Giresun İli’nin güneyinde, Giresun Dağları’nın Kelkit Havzası’na yöneldiği yörededir. Doğuda Gümüşhane, güneyde Çamoluk ilçesi ile komşudur. Giresun İli’ne uzaklığı 131 km.dir. Denizden 1430 m yükseklikte bir yayla kasabasıdır.

giresun ilçeleri alucra 02

Alucra, doğuda Gümüşhane, Güneyde Çamoluk İlçesi, batıda Şebinkarahisar İlçesi, kuzeyde Yağlıdere ve Espiye İlçeleri ile çevrilidir.

giresun ilçeleri alucra 04

Alucra arazisi arızalı ve dağlıktır. Bu sebeple tarla ziraatına elverişli toprak azdır. Yalnız merkez yerleşiminde tarıma yönelik geniş düzlükler yer alır. Güneyi 2333 m yüksekliğindeki Bedirga Dağları, kuzey-batı tarafları Artabel Dağları’nın bulunduğu dağlar ve Sarıyer tepeleri ile çevrelenmiştir.

giresun ilçeleri alucra 03
Yüzey şekilleri bakımından Alucra, Karadeniz Bölgesi ile Doğu Anadolu Bölgesi arasında geçit teşkil eder. Dağların uzantısı Karadeniz’e paralel olarak sıralanmıştır. Arazi fazlası ile engebeli olup, aralarında küçük ovalar yer alır.  İlçe merkezi, Alucra bölgesinin en büyük ovasında kurulmuş olup, bu ova yerleşmeye son derece elverişli bir konumdadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder