10 Temmuz 2010 Cumartesi

İbrahimşeyh Köyü (Espiye-Giresun)

ibrahimşeyh köyü (espiye-giresun)

Giresun İli, Espiye İlçesi, İbrahimşeyh Köyü adını; zamanın evliya kişilerinden olan üç kardeşten biri olan İbrahimşeyh’ten almıştır.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Son yıllarda yeni neslin şehirlere göç etmesiyle hayvancılıkta bitme noktasına gelmiştir. Tarım alanında da çoğunlukla fındık üretimi yapılmakta olup çay yetiştiriciliği de yapılmaktadır. Mevcut köy halkı fındık toplama zamanına kadar şehirlerde ve yaylalarda kalmayı tercih etmektedir. Köy arazisi narenciye ürünlerine alternatif olabilecek yapıya sahiptir. Özellikle kivi ekonomik açıdan yetiştirilebilecek ürünlerin başında gelmektedir. Köyde Bekiroğullarından Postacı Abdulkadir Korkmaz lakaplı köylüye ait bahçenin alt yamacında dere yatağı üzerinde tarihi bilinmeyen çok eski 10 m2 çapında doğal kaya oyuğu şelale vardır. Aynı zamanda bu şelalenin yanında yaklaşık 150 yıllık, belki daha da eski un değirmeni bulunmaktadır. 70’li yıllarda günümüz şartlarında onarılarak su gücüyle çalışmış olan bu değirmen ne yazık ki yıkılmaya terk edilmiş, çalışırlığını kaybetmiştir.
Genellikle yerleşim yeri dağınık olan köy, senede birkaç ay doğayla baş başa kalınabilecek, istendiğinde şehre ve denize kolayca ulaşılabilecek uygun bir yerleşim alanıdır.
İlçeye uzaklığı 6 km dir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder